söndag 7 augusti 2016

HX som i Helsingborg X-treme, eller?

Jag har nog inte fått klart för mig vad HX egentligen står för, men Helsingborg xtreme låter väl bra?
Lördagen bussade/tågade jag till denna metropol i nordvästra Skåne, som tillika en gång varit min hemstad. Hela 1980-talet bodde jag där på ett par ställen. Till en början på Wilson park, därefter Högaborg och sist Ringstorp. En stad som jag trivdes i de flesta stunder. Återvänder gärna dit då och då.
Nåväl, gårdagens HX var inte speciellt välbesökt. Visst, jag var där bara en stund mitt på dagen och en bit in på eftermiddagen.
Jag hade fått höra att man skulle kunna besöka rådhuset och även komma upp i Gustav Adolfs-kyrkans torn denna dag. Lalle och jag tågade upp till rådhuset det första vi gjorde, traskade in och upptäckte en värld som inte jag skådat förr. Väldigt vackert ställe där kommunfullmäktige har sina sammanträden i.

Men som med allt annat så saknade jag möjligheten att ta mig upp i själva tornet. Men det kommer kanske.

Ok, vidare ut i sommarens nyckfulla väder, vidare ut längs gatorna som tar oss till Stadsparken där själva HX har sin början, eller slut, detta år. Vår tanke var en snabb gångfärd till Gustav Adolfs-kyrkan, för klockan närmade sig 12:00 då, som jag fått för mig, skulle andra visningen av kyrktornet gå av stapeln. Nähä, det var bara en visning denna lördag, och den hade varit kl. 11:00. Vidare mot andra änden av området som i år var Furutorpsparken.
På vägen dit passerade vi en friskvårdsbutik (se nedan).Hände egentligen inte så mycket mitt på dagen, och inte ens en smakbit unnade vi oss från alla stånden längs gatorna. Däremot slank vi in på ett ställe längs Trädgårdsgatan.

När vi nu inte komm upp på höjd i kyrkan, då fanns ju ett alternativ kvar, KÄRNAN!
Slängde upp en 50-lapp och traskade alla stegen upp till toppen av denna för Helsingborgarna stolta byggnad. Vidunderlig utsikt där uppe på toppen.Som tur är finns det avsatser inne i Kärnan som är strategiskt placerade för återhämtning av andan.
Trevligt att du följde med på resan så här i efterhand.

/ Lars

Skicka en kommentar

Bilder jag tycker om.

En Pärlemorfjäril av något slag. Fick in den precis där jag ville i bilden. Oftast så får man ta bilden snabbt utan att kunna kompotionera s...