onsdag 26 juni 2019

Medicinhistoriska muséet i Helsingborg.

Tanken var att besöka medicinhistoriska muséet i Lund, men de hade stängt fram till slutet av juli. Det blir ett senare projekt.
Väl inne i detta hus som har runda gavlar för att luften inte skulle vara stillastående, så finns utställning på tre plan.
Första våningen hade i den södra delen av byggnaden lite allmänt om medicinhistoriska saker och ting, uppe på andra våningen mer om just barnsjukdomar mm eftersom denna byggnad en gång var avsedd för just barn och dess sjukdomar. I källaren hade det inretts med två uställningar, den första i norra delen av kåken var det företaget VIGGO som visade upp alla typer av venflon mm som de uppfunnit och konstruerat. I andra delen av källarvåningen hade mängder av material om läkemedelsföretaget LEO satts upp på väggar och olika maskiner i tillverkningen fanns också där.








Man kan väl konstatera att detta gratismuséum är värt att besöka för alla som har det minsta intresse för sjukvårdens självklarheter förr. Nu stänger de i en månad för sommaruppehåll, så gå in och se när de öppnar igen på

https://www.kulturen.com/vara-besoksmal/medicinhistoriska-museet/

Om du ska dit är adressen Bergaliden 20, intill sjukhuset.

/ Lars

Inga kommentarer:

Utmed min cykelrunda!

 Jag bor i östra Malmö och har ganska nära ut till naturen därifrån. 2 km österut kommer man över yttre ringvägen som börjar borta vid brofä...