fredag 17 augusti 2012

Stora staden vid vattnet.

Stockholm i mitt hjärta, så kan man höra på TV tisdagar under sommaren. Nog kan man få en liten hörna i hjärtat som längtar tillbaka till huvudstaden då och då.
En av anledningarna är att var du nästan än är så är det inte långt till vatten. Staden är ju uppbyggd på ett antal öar och har sedan spridit sig både söderut som norrut. Som ringar på vatten ;-) har det kommit kommuner intill även åt väster som öster. Så allt som allt är staden med omnejd ganska så utbredd. Men vilket jobb att bygga denna koloss då berget nästan syns var du än kikar och står.
Och det är enkelt att ta sig fram också, cykel, bil, båt, spårvagn, tunnelbana eller buss, sätten är många.

Från Artipelagen på Värmdö

Överallt ser det ut så här.

Alviks strand

Alviks strand

Mellan Traneberg och Kristineberg

Från Tranebergsbron

Kristineberg

Traneberg

Sädesärla vid Tanto

Liljeholmen från Tanto

Djurgårdsfärja lägger till vid Fotografiska museet

Idag är det vatten som gäller, nästa gång något annat.
Innan dess, läs mer om Artipelagen här.

/ Lars


4 kommentarer:

 1. Fina Stockholmsbilder och roligt att du har bevistat "min" artipelag...har cykelavstånd dit och har följt bygget från början. Fantastiskt ställe, eller hur!?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Omgivningen är helt underbar för en skåning utan nämnvärd skärgårdsmiljö. Vi har ju Hven och Saltholm att stoltsera med.
   Artipelag var en häftig upplevelse bara den...

   Radera
 2. Stockholm är alltid lika underbart att besöka, själv gillar jag nog mest Gamla stan. Var du på fotografiska? Jag skulle så gärna vilja se Sally Manns utställning men det blir förmodligen inte av...såg hennes utställning på Dunkers för några år sedan.
  Ha det bra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut besökte jag fotografiska. Men Sally Mann är väl inte precis min favoritfotograf. Tar kanske tid att smälta intrycken, så kanske en omvärdering kommer...
   ... trevlig helg Camilla!

   Radera

I färg och ändå inte!

Ibland letar jag efter bilder från speciella händelser flera år tillbaka, eller som denna gång vad jag tog för bilder samma datum för x anta...