måndag 30 april 2012

Ön i kvadrat!

I Malmö finns inte många öar, men den jag ska visa några bilder ifrån ligger vid Limhamn i sydvästra Malmö. I början av 90-talet började det att byggas bostäder där ute. Från början fanns det stora planer för ön som mäter cirka 900 x 300 meter allt som allt.
Men det blev till att börja med enbart några gråa vinklade hus mitt på ön och som några år senare fick grannar på södra delen.
På centrala delen fanns förr ett litet varv och även en flygplansfabrik (tror jag det var) där Herman Göring arbetade innan andra världskriget.
Idag byggs det för fullt där ute, och snart finns inget mer utrymme för bostäder. Endast i den norra delen finns plats.
Vill man så finns mycket mer att hämta i bildväg här ute. Flera busslinjer tar oss ut dit, bl. a. linje 32 från Käglinge via centralen och  linje 33 från Värnhem via Fosie industriområde och vidare mot Hyllie station för att sen anlända till Ön som slutstation. På norra delen av Ön så kan man träffa både på fiskare såväl som dykare.

/ LarsSkicka en kommentar

Känns platsen igen?

Som du säkert räknat ut finns inte byggnaden som rivs kvar. Där fanns ett hotell en gång i tiden, och kåken bakom är det som heter Västra st...