fredag 12 juni 2015

Där vattnet rusar fram.

En speciell plats i Malmö är ju Västra hamnen som byggts upp på den yta där Kockums verkstäder och SAAB-fabriken stod. I den västligaste delen påbörjades hela resan med uppbyggandet av en areal på 217 hektar vilket bör motsvara cirka 400 fotbollsplaner. Med andra ord ganska så stort. Allt är inte bebyggt ännu, men allt sker i en rasande fart. Över 7000 personer bor i stadsdelen. Här finns ju annars både industri kvar liksom högskolans enorma lokaler i gamla ubåtshallen. Stapelbäddsparken inte att glömma, denna fina och mycket uppskattade anläggning för brädåkarna.

Nog om presentationen, för nu ger vi oss bort till den lilla kanalen nedanför Kockums fritid där tre husbåtar ligger förankrade. Alldeles intill finns en vägg med en mängd kranar som sommartid står och droppar vatten, och precis intill finns, hör och häpna, ett vattenfall mitt i Malmö. Här kan man gå under.







Alla prickarna på väggen i sista bilden är just kranarna som bara är där.

För ett par månader sedan blev jag "kidnappad" av en ungersk kvinna, och vi tog oss fram dit då.






Marianna heter hon som såg till att jag hade en trevlig eftermiddag under påsken.

Så man kan säga att Västra hamnen har många överraskningar var man än går.
Här har jag även mött personer som jobbar på samma företag som jag, eller som jobbat där. Många är de som söker sig hit för att bo, eller som jag, för att fotografera.

/ Lars
Skicka en kommentar

Ashley - en snäll en.

Ashley kallas han, och är en riktigt vacker och smidig liten katt. Vad jag förstått ett drygt år gammal, men en av de snällaste katter jag m...