onsdag 4 april 2018

Fredriksdal runt!

Mitt i Helsingborg finns en gammal herrgård med det fina namnet Fredriksdal. Många förknippar platsen med Nils Poppe, och sedermera Eva Rydbergs lustspel på sommaren. Men platsen är så mycket mer. Herrgården har en funktion än idag då det finns flera djurarter som är utrotningshotade. Linderödssvinen är bara ett exempel. Parken består också av en botanisk del där det lär finnas alla växter som kan hittas i skånska naturen. Olika naturtyper är representerade i området som märter cirka 700 x 600 meter.
Tilläggas kan att Helsingborgs fotoklubb visar 100 bilder som är tagna under ett års tid, och 100 symboliserar att området firar 100 år i just år.
Håll utkik efter arrangemang under året H Ä R!!!










Förutom växtsidan så är en del hus hitplockade från olika ställen, och stadskvarteret är hämtadt från kvarter nere i Helsingborg som skulle rivas för nya hus. Butiker mm är inredda efter dåtid med riktiga pärlor som apotek, frisör och tandläkare/läkare.

Har du inte varit där än, åk dit!!!

/ Lars

Inga kommentarer:

Utmed min cykelrunda!

 Jag bor i östra Malmö och har ganska nära ut till naturen därifrån. 2 km österut kommer man över yttre ringvägen som börjar borta vid brofä...