måndag 30 november 2020

Snö i november!

 Det hör inte till vanligheterna att snön kommer redan i november, men så var det detta år. Ok, det mesta försvann innan klockan hunnit slå 16:00 samma dag.

Några bilder från Gyllins trädgård taget med min nya kamera, en Canon M50 med ett 55-200 mm objektiv.
















En av bilderna är flippad 180 grader, o ser du vilken?

/ Lars

fredag 27 november 2020

En lite märklig dag!

 Slog upp mina gluggar vid soluppgånge på ett ungefär. Såg hur soligt det skulle bli idag. Nästa gång jag kikade ut hade det blivit dimma. Snabbt ut mot Husie mosse, som bara ligger utanför min ytterdörr, nästan.

Där har jag gått många gånger just vid dimmiga tillfällen, så varför inte idag också.

Håll till godo! Allt i svartvitt som redigerats i DoX NIK Software:s silver efex.










Min förhoppning är att kunna förmedla lite av känslan i dimman. 

/ Lars

torsdag 26 november 2020

Solens första strålar!

 Tidigar mornar bjuder ofta på underbara minuter och timmar. För några år sedan togs denna bild över Kvarnby i östra Malmö. Tornet du ser var en gång i tiden en dela av kritbruken runt Kvarnby, Södra Sallerup och Tullstorp. En del av de gamla dagbrotten är dammar inne på golfbanan, Kvarnby golfbana som ingår i Hintons golfklubbar. Förutom Kvarnby så ingår Rönnebäck och Sofiedal ute vid Oxie.


Man kan nästan ana att det skulle komma regn lite längre fram på förmiddagen denna dag.
/ Lars


söndag 22 november 2020

Att skjuta fågel utan att skada.

 Man kan skjuta fågel utan att skada dom med gevär, men då träffar du dom inte. Däremot kan man som jag gör skjuta med en kamera och fånga dom samtidigt som ingen skadas.





De två första tog jag vid Husie mosse, min oas i tillvaron, och de sista är från Björkelundadammen strax nordost om Oxie och bara över motorvägen. Där finns dammen.

Nu har jag börjat lära mig inställningen på kameran för bästa resultat.

Som en liten bonus så får du även se vad jag fick se, och skjuta, några rådjur (bara ett på bilden) också dom vid Björkelundadammen.



lördag 21 november 2020

Fly, fly away!

 Efter mötet med katten i förra inlägget så fortsatte jag vidare ut mot landsbygden öster om Malmö. Min tanke var att hitta rovfåglar som dels flög men också satt i buskar eller på lyktstolpar. Såg en aning tunt ut med det tills jag kikade lite snett till vänster vid cykelfärden. Något ljust satt där. Jo minsann, där var något som jag tror är en ormvråk.











Som du förstår "pumpade" jag iväg ett antal bilder i rask följd, och resultatet ser du ovanför. Innan dess hade jag gjort en inställning där kameran skulle följa ett rörligt mål i fokuseringen, och jag tycker den klarade det ganska bra.

Canon 6D mark II med ett Sigma 150-600 mms objektiv. Avståndet cirka 100 meter.

/ Lars

fredag 20 november 2020

Se vänster, se höger o sen rakt fram

 På lite avstånd såg jag katten, som bara låg där och spanade in, vad vet jag.




Sen såg jag att katten var lite sned i sitt ansikte, kanske en tidigare stroke.
Ok, titelsn borde vara annorlunda, jag vet.

/ Lars


onsdag 18 november 2020

Abandoned part III

 Jag fortsätter på min övergivna bana. Denna gång från mitt andra besök på Kyrkö mosse strax väster om Ryd i södra Småland. Här är sedan länge en bilskrot övergiven och fått lov att ligga kvar i skogen, för den gör troligen minst skada så. Och självklart till glädje för oss fotograferingstokiga personer, där övergivet är en dragningskraft i sig. Jag kommer att återkomma med bilder från mitt första besök, nio år tidigare, men det väntar vi med.

Håll till godo!
















På de nio år mellan mina besök hade det hänt en del på området. Mer växtlighet och bilarna var mer förstörda av rost, och kanske en och annan klåfingrid person. Men väl värt ett besök, kanske en gång till framöver.

/ Lars

Cruising!

 En gång om året så kommer ett antal bilar av äldre modell till Ystad. En del nyare vill också vara med i leken. I år inträffade denna samli...