fredag 6 augusti 2021

Vilka naturupplevelser!

 Knappt tre mil från var jag bor ligger dels ett av Sveriges minsta nationalparker, om inte den minsta,  Dalby Söderskog. En lummig plats som gör sig allra bäst på våren när vitsipporna blommar och fåglarna sjunger så vackert för en.

Tar man sig ytterligare några kilometer österut förbi Dalby så finner man ett gammalt stenbrott som heter Knivåsen. En populär badsjö som inbjuder till höga hopp i det djupa vattnet.

Igår, läs den 5:e augusti, var jag på båda dessa ställen tillsammans med min vän Matts för fotografering. Jag har fått dille på att ta bilder i så kallat HDR (High Dynamic Range) där man sammanfogar tre bilder till en som slutresultat. Tanken, för min del, är att få ut många detaljer från var och en av de tre, som skapar en speciell känsla i slutresultatet. Många bilder som kallas HDR är i absolut överdrivet stuk, och passar inte mig. Jag är nu inte speciellt duktig på denna teknik, men fortsätter få ut bästa tänkbara bild, och kanske en dag sitter den där.

Även några bilder från återfärden kommer med, bland annat Norra Ugglarp och utanför Bara.

Stenarna omgärdar Dalby Söderskog

Det vilda får ta över i nationalparken



Vyn möter en vid Knivåsen

Grunt på några ställen, desto djupare på andra.

Kittlade i benen vid de höga höjderna.

Upp och nedvänt naturreservat genom Lensball




Förvridet träd vid Norra Ugglarps bygdegård

Matts fann ett uttjänt redskap som snart slukats av naturen

Balarna kommer snart att plockas in. Nära Bara.

Samma fält mellan Bara och Stora Mölleberga.

/ Lars

Inga kommentarer:

Utmed min cykelrunda!

 Jag bor i östra Malmö och har ganska nära ut till naturen därifrån. 2 km österut kommer man över yttre ringvägen som börjar borta vid brofä...