tisdag 22 november 2011

Minns du BO01?

Fortsatte bläddra bland gamla bilder på datorn och fann några som jag tog analogt men fick lagt över digitalt då filmerna framkallades och kopierades ...


Det var trevligt att få möjligheten då att se hur lägenheterna var uppbyggda. Vill minnas att det fanns kritik på hur svårtillgängligt det kunde vara med smala svängda trappor mm.

/ Lars5 kommentarer:

 1. Men är inte de första bilderna från den tidigare bomässan som jag tror var 1990? Då hela kajområdet från den lilla fyren vid klaffbron förbi nuvarande högskolans bibliotek och tills kanalen stoppar var fyllt av prov på nybyggnation och happenings jämte tre spännande experimentlador. Utställningen besöktes många gånger av mig och min då lille son. Särskilt den tredje ladan: Drömmarnas Hus tror jag det hette? Det var en spännande utställning. Kommer du ihåg den?

  SvaraRadera
 2. Hej Anna-Mi!
  Alla dessa är tagna samma dag 2001. Det du tänker på är utställningen NORDFORM 90 som utspelade sig på Hjälmarekajen under sommaren 1990. Där fanns bland annat några järnvägsvagnar uppställda längs ett plank. HiTech i form av bildtelefoner man kunde testa.
  Så det var alltså inte i västra hamnen utan Hjälmarekajen som du tänkte på.

  / Lars

  SvaraRadera
 3. Så rätt, så rätt. Jag minns än det dittransporterade vardagsrummet från en invandrarfamilj i Rosengård,de vågade ha en ljusslinga med kulörta, blinkande små lampor ringlande längs väggen runt en hötorgstavla. Jag blev alldeles tårögd av julglädje, det är ju bara då jag kastar estetiken överbord och vältrar mig i glitter och plast och är nöjd som tjuren Ferdinand. Drömmarnas Hus var fylld av sådana här oslagbara möten mellan fördomar och kreativitet. I kontrast mot de trista konventionella köksinredningarna i de andra husen som väntade på att bli begärda av den vita materialistiska medelklassen som har tolkningsföreträde på God Smak.

  SvaraRadera
 4. Jag var ofta nere på denna utställning då jag köpte ett säsongskort och utnyttjade det rejält. Missade dock Vaya con dios (tror de stavade sig så), en Belgisk grupp som hade tänkt spela helt från band och mima till det. Det uppdagades dock och biljetterna blev billigare. Tänk vad minnet kommer tillbaka ibland ...

  SvaraRadera
 5. Jag köpte också säsongskort. Min son fick se mannen som annars var dold i björnkostymen i barnprogrammet Björnes magasin, men som här uppträdde som civil trubadur. Min son kände igen honom på rösten och tyckte det var jättekonstigt!

  SvaraRadera

Centrala Malmö i dimma!

En liten kavalkad från centrala Malmö. / Lars