fredag 2 mars 2012

Järnvägar!!!

En form av besvikelsefras, eller hur? Fast detta tycker jag nog är mer mot det positiva hållet att säga, järnvägar. 
Passerade bron (frihamnsviadukten) över järnvägen i Malmö och försökte finna fina linjer i alla dessa stolpar och ovanliggande balkar som ska hålla strömmen på plats.
Imponerande att se allt detta gytter som trots allt har en viss ording sins emellan. Tur är väl det, annars hade tågen blivit ännu mer försenade ;-)
Har förstärkt färgerna genom att använda mig av s.k. LAB-färgskonvertering (tror man kan skriva så) vilket är en trevlig metod för ändamålet.

Så ser järnvägen ut i Malmö, och även på andra ställen i Sverige ...

/ Lars5 kommentarer:

 1. Ruskigt bra fångat Lasse...detta gillade jag.
  Just den är LAB grejen gav ett ruskigt bra tryck i färgerna....Najjs.!.!.!

  SvaraRadera
 2. Skrattar till när jag ser dina bilder. Igenkänning...
  Över att vi som ofta(st) har kameran med oss ser på omvärlden med liknande ögon. Vi ser färger, former, linjer, mönster m.m. överallt omkring oss.

  Järnvägsområden är numera (också) intressant för mig att studera/fotografera.

  Trevlig helg Lars!

  SvaraRadera
 3. Är det kanske så att virvarret är en av orsakerna till att tågen är så försenade? Du har dock lyckats bättre med dina bilder än tågen lyckas med att köra. Spännande med LAB-färgerna. det har jag aldrig provat.

  SvaraRadera
 4. LAB-läget är en riktigt trevlig grej i Ps. Se följande lilla film som behandlar det: http://www.moderskeppet.se/webbtv/labbkick-som-kelby/
  / Lycka till!

  SvaraRadera
 5. Åå,- jeg likte så godt det øverste bildet ditt, med den vognen,- så ensom og forlatt.... Prøvde faktisk dette med LAB farger for første gang her om dagen,- men må prøve det ut litt mer, men veldig effektivt verktøy.
  Ha en fin helg:)

  SvaraRadera

Centrala Malmö i dimma!

En liten kavalkad från centrala Malmö. / Lars