fredag 23 mars 2012

Röstånga - Nackarpsdalen

Igår var Lalle och jag uppe i Röstånga och tog oss in i Nackarpsdalen som är en yttersta utkant av Nationalparken. Denna plats är väl värt ett besök. Vi var inte många i skogen denna dag då jag gissar att de flesta ville invänta solen och de värmande strålarna.
Vårt egentliga mål var Odensjön som ligger där omgiven av höga bergsknallar (skånska mått mätt) och ser ut som en krater-sjö. 150 meter ska diametern vara och djupet är som mest 19 meter (motsvarar ungefär ett 7-våningshus).

Den första sträckan som vi passerade var ett öppet fält med ett inhägnat område i norra delen, där någon bonde i närheten släpper sina djur under sommarhalvåret. Valde att göra dessa tre bilder i svartvitt.
Efter vi kommit förbi inhägnaden så tar skogen över. Många är det som, precis som jag passerat Nackarpsdalen ute vid landsvägen, just där den svänger i ett underbart landskap av bok-träd. Många har stannat där och rastat men kanske inte begett sig in i skogen. Bilderna du ser här ovan är om man går upp för backen till höger om parkeringen. Den vägen leder ner till Odensjön.


Så här ser sjön ut! På sommaren förekommer konserter ute på en flotte i sjön. Kultur i Natur heter arrangörerna ...

/ Lars

Skicka en kommentar

En tjuv på Toftängen!

Det trodde jag inte, men så är det. Jag fick ljushållare till värmeljus för några dagara sedan och preparerade dom med de lite större värmel...