måndag 21 maj 2012

Malmö ö - Bara - Hyby - Torup - Malmö ö.

Igår kväll var jag och Matts en liten sväng på jakt efter de gula rapsfälten. De flesta år jag bott här ute så har det kryllat av fält med den härligt gula färgen. Men i år var det som att finna dem. Fick i princip ta oss ända ut och förbi Bara en knapp mil utanför stadsgränsen.
Men vi fann det till slut.


Ljuset var på väg att bli till mörker, men några bilder hanns det med ändå.

Men sen kom den stora grejen när vi stannade vid ett annat fält mellan Hyby och Torups slott. Jag såg något märkligt längre fram vid vägrenen, och tänkte direkt på att där ligger ju ett större djur, kanske överkört. Det märkliga var dock att det rörde sig. Till vår stora förvåning så knallar en stor vildsvinsgalt ut på vägbanan och efter ett följe av kanske 5 till 6 något mindre vildsvin. När de väl kommit över så knatade kanske 10 kultingar ut över vägen. De var till min förvåning inte så skygga att de kutade iväg på studs, utan de iaktog faktiskt oss något 20-tal sekunder.
Definitivt en höjdpunkt i livet, alla kategorier...

... tyvärr blev det en något sånär användbar bild på grisarna.

Uppe i bilden syns dessa skygga varelser ...

 

/ Lars


7 kommentarer:

 1. Kan bara smålé...känns som jag har lånat hem ditt minneskort och lagt in i min dator, men å andra sidan...vi var ju bägge där ;-)
  Vildsvinen var verkligen en höjdpunkt, snacka om att vi blev lite paffa...

  Höres.!.!.!

  SvaraRadera
 2. Tack så mycket Lars!
  Jag blir så glad när jag får se rapsfält.
  Vilken tur att du hittade dem.
  Vissa år, när vi bodde i Nevishög, had vi rapsfält precis inpå tomten.

  SvaraRadera
 3. Visst är det speciellt med Skånes rapsfält , fina vyer du visar Lasse ! Vildsvin häftigt , jag har inte sett ett vildsvin o ändå har jag varit en hel del ute i naturen. Ha det bra !

  SvaraRadera
 4. Tackar så mycket!
  Matts: När jag såg det mörka i vägkanten trodde jag det var någon hjort av något slag, men snart fattade jag att det var grisar ...
  Anna: Det var skymning då vi var ute så färgerna är inte de som man förknippar med raps, men ändå snarlikt hur det såg ut just då ...
  Ronnie: Det var andra gången i år jag sett vildsvin i det fria. Första gången i Stockamöllan och nu mellan Hyby och Torups slott. Verkligt energihöjande må du tro ...

  SvaraRadera
 5. Ni verkar ha haft en fin tur, du och Matts. Rapsfält är ett måste för oss skåningar. Annars tror jag att man får abstinens. Och sen vildsvin på det. Wow.

  SvaraRadera
 6. Det blir såna härliga bilder med dessa gula raps/ryps-fält. Underbara kontraster. Njuter till fullo av dina bilder!! Må gott=)

  SvaraRadera
 7. Tjusiga Skånebilder. Visst är det vackert när rapsen blommat. Har också jagat rapsfält de senaste veckorna. Men de finns överallt. I trakterna där ni kört är vi ofta. Där är väldigt fint. Ha en skön söndag.

  SvaraRadera

Innan de riktiga höstfärgerna kommit!

För ganska många år sedan hade jag 20:e oktober som dagen då det var optimala höstfärger ute i skogen. Numera har det datumet fått revideras...