måndag 20 februari 2012

Runt Lernacken

Lernacken är för de som inte vet den plats där brofästet är till Öresundsbron, på den svenska sidan alltså. Färden jag och Lalle tog påbörjades i Bunkeflo, den stadsdel som utvecklas mest just nu. Här byggs för glatta livet i skuggan av bron.
Vår vandring blev lite mer än en halvmil denna dag med målet Limhamn. Nedanför Lernacken på södra sidan om bron är det naturreservat som sträcker sig en bra bit söderut. Kossorna betar här på den varma delen av året.
Själva "nacken" är en karg plats bestående av utfyllnadsmassor från kalkbrottet i närheten. Gissar att det är allt som man inte kunde använda i cementen som hamnade här.
Fåglar finns det gott om här, både svan och änder. Mycket beroende att det är öppet vatten närmast bron och en bit bort mot Sibbarps badstrand. Dimman gjorde att vi inte såg så långt fram, vilket inte gör så mycket för min del. Man måste anpassa sitt fotograferande till hur väder och vind är, eller hur?

Valde att visa några av bilderna från rundan i svartvitt samt i kvadratiskt format. Ok, staketets cirklar är ett undantag när det gäller färgen i alla fall.
För dig som är nyfiken på området så kan du läsa mer på följande sida LIMHAMN-BUNKEFLO

/ Lars

Skicka en kommentar

Pärlor i Pildammsparken!

Pildammsparken i Malmö är välkänd långt upp i landet, och även utanför nordens gränser. De flesta förknippar parken med själva dammen som ju...