onsdag 6 maj 2020

Det var en gång . . .

. . . ett hus i centrala Helsingborg. Huset hade fram till några månader innan inrymt en frikyrka. Platsen är idag en parkeringsyta som för ganska många år sedan var det storstilade planer här, i alla fall om man får tro tidningsartiklar på den tiden. Nu låter det som längesedan, och visst, 36, 37 år sedan dessa bilder togs. Församlingen, Helsingborgs missionsförsamling hade gjort slag i saken och byggt en ny kyrka ute vid Rosengården, och fått ett passande namn, Rosengårdskyrkan. Längst ner i inlägget kommer du att kunna se hur den kyrkan såg ut då. Jo, HSB hade som sagt planer på ett högre hus just här på Knutpunkten.






Och flyttlasset gick som sagt ut till ytterkanten av staden.



Det var ganska kalt runt omkring kyrkan då, idag är det betydligt mer uppväxt med framför allt Filbornaskolan mm som ligger till vänster om kyrkan i den svartvita bilden. Kan tillägga att Bertil Franzén och jag satte alla växter som man kan se på nedre bilden, plus på andra sidan kyrkan också.

/ Lars

Inga kommentarer:

Utmed min cykelrunda!

 Jag bor i östra Malmö och har ganska nära ut till naturen därifrån. 2 km österut kommer man över yttre ringvägen som börjar borta vid brofä...