fredag 11 september 2020

Nervarvat!

 En gång så stolt sto den där, Kockumsvarvet! 5000-6000 människor cyklade dagligen ner längs gatorna i centrum för att komma över bron till området. Lika många tog sig tillbaka på eftermiddagen. Jag gissar att arbetstider då var mer strikta än idag, då man kan arbeta dygnet runt på ett annat sätt. Ytan var stor och bestod av i princip hela Västra Hamnen med Dockan-området. Och för cirka 18 år sedan monterades den stora bockkranen ner och transporterades till Sydkorea. Än idag saknar en del Malmöbor denna kran som var en slags symbol över Malmös storhet.

Nu är allt nedlagt, och området förvandlas sakta men säkert till en kombinerad plats för arbetsplatser och bostäder. Vissa delar har öppnats upp så man kan komma in där. Här kommer några bilder från denna nyöppnade plats med detaljer på tegelväggarna.










Kan bara säga att där är mycket mer att upptäcka med kameran.

/ Lars

4 kommentarer:

Mine bilder - Vivishagerom sa...

Flott fanget. Det er mye man kan fange med kamera, bare man tar seg tid til å se seg rundt.

Vivi

larsfotografier sa...

Tack Vivi!
Just detta varv, Kockums i Malmö bidrar med massor av motiv, och som du skrev att ta sig tid till att undersöka platsen. Snart har mycket av detaljerna försvunnit i de renoverade husen.
/ Lars

Carina H. Jacobsson sa...

Waaaoooo vilka coola bilder, dit får jag nog åka en dag!!! Vi var ett helt gäng fotografer och modeller på Pixlapiren i Helsingborg i helgen, jag hade aldrig varit där innan men kommer garanterat att åka dit igen för att fota.

På återseende/Carina

larsfotografier sa...

Tack Carina!
Pixlapiren har jag varit på några gånger och upplever som en riktig motivbomb. Finns ju hur mycket som helst att botanisera i där.
Kockums-området öppnar upp sig mer och mer, och inbjuder till fina fotomöjligheter. Just denna plats ligger på andra sidan området sett från den ljusgröna klaffbron.
/ Lars

Utmed min cykelrunda!

 Jag bor i östra Malmö och har ganska nära ut till naturen därifrån. 2 km österut kommer man över yttre ringvägen som börjar borta vid brofä...