lördag 25 februari 2012

Bulltoftas högsta punkt!

Hela Bulltoftaparken, eller rekreationsområde som det också benämns, är uppkommer efter 1972 då flygplatsen lades ner och flyttade till Sturup i Svedala kommun. Vill minnas att schaktmassorna från inre ringvägen fick dumpas där och på så sätt skapades lite backar å ett par ställen. I den södra delen finns fortfarande resterna av Hohögarna, en liten rullstensås? som går från gamla flygstationens lokaler och mot Riseberga. Den gamla radarn finns fortfarande kvar på backen. Hohög lär betyda de höga högarna. Ligger i Husie stadsdel.
En dag stod jag uppe på en hög på området som kossorna "äger" på sommaren och barnen på vintern då snön ligger i backen. Bilderna är tagna i princip rakt söderut, de första två, medan bild ett pekar mot nordost.


I fonden syns Stora Bernstorps industri och köpcentrum

Där masten syns ligger min bostad strax till höger

Mitt i längst bort syns Husie kyrka och längre bak Oxie vattentorn

Denna dag var det väldigt disigt vilket jag försökt få fram i bilderna.

/ Lars5 kommentarer:

 1. Ah men...dé é ju himma hos maj...... ;-)
  Just den här vyn från den högsta kullen är riktigt cool när diset ligger tätt runt husen. Här uppifrån har jag även utsikt över stora delar av mitt "kungadöme".
  Gör sig utmärkt i svart-vitt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, och mitt kungadöme finns lite längre bort ;-)

   Radera
 2. Hej,
  du har visat många fina bilder den senaste tiden! Medborgarhuset har jag också fotograferat vid ett antal tillfällen, idag tycker jag mycket om arkitekturen men som barn tyckte jag att det var så fult (kanske för att jag hade hört om det fula huset från vuxna i min omgivning). Gamla La Reine-huset kommer jag att träna i from måndag eftersom gymmet på Hälsostudion flyttar dit tillfälligt.
  Ha det bra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack ska du ha Camilla!
   För tyckte också jag att medborgarhuset inte var något speciellt, men nu gör jag det. Vilket sammanträffande om La Reine...
   Var och gjorde ett försök att ta mig in på spritfabriken utan att lyckas, det var i samband med det jag tog bilden på La Reine. Har för mig att Taxi använt lokalerna förr ...

   Radera
 3. Highly descriptive post, I liked that bit. Will there be a part
  2?
  Check out my blog - site here

  SvaraRadera

Centrala Malmö i dimma!

En liten kavalkad från centrala Malmö. / Lars