fredag 13 september 2013

bara 333 meter

Ungefär så långt har jag till en talldunge nära hemmet. Det är ett ställe som jag försöker komma till i olika typer av väder, för ljuset blir så annorlunda här. Här har jag tagit både soluppgångar, solnedgångar, dimmiga dagar soliga dagar, ja nämn vad jag inte lagt tid på här.
Redan för snart 40 år sedan var jag i krokarna under nästan ett år. Då var det lumpen på LV4 som gällde, och av området minns jag inte mycket. Precis nedanför denna talldunge fanns i alla fall en skjutbana som användes av oss då och då, liksom en trekilometers-runda som gick längs med dagens vatten vid Husie mosse och upp för backen mot Kvarnby by.
Härom dagen så tog jag en stilla promenad vid talldungen som du ser nedan.Absolut en av de skönaste platser jag har i närområdet. Sträckan mäter cirka 1 km från norr till söder, från HEAB till i höjd med Husie kyrka i söder.

/ Lars


5 kommentarer:

 1. Vad skönt att bo så nära en talldunge, förstår att du gärna går dit.
  Ha en skön helg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att varje människa har en liten oas nära hemmet, och om inte så borde man skaffa sig en.
   Ha en trevlig helg!

   Radera
 2. Så vackra bilder och jag som är uppväxt vid en talldunge eller "Tallmo" som jag kallar den här uppe , bara älskar dessa ståtliga furor :)// Anita

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det något speciellt med tallen. När kronorna hänger över en känner man sig nästan omsluten och trygg, eller hur ;-)

   Trevlig helg Anita!

   Radera
 3. Detta är en väldigt fin bildserie Lasse...du behärskar verkligen ditt närområde.

  SvaraRadera

Dalby Söderskog!

Ganska så mitt i Skåne ligger ett litet område kallat Dalby Söderskog. Området har som status nationalpark. I tisdags var jag där och tänkte...