lördag 21 september 2013

Skånes nordvästligaste utpost!

En tripp vi pratat om länge, jag, Matts och Lalle, är vägen upp till HOVS HALLAR.
Jag har varit där vid ett flertal tillfällen, men det var på 80-talet när jag bodde i Helsingborg. Då hade jag bil och var betydligt närmre stället än i dagens Malmö, och utan bil ;-).
Nåväl, lite planerande och trixande så åkte jag och Lalle med Matts vägen upp denna härliga fredag i september. Enda plumpen var att det inte blåste. Havet låg stilla utan att röra sig speciellt mycket. Förhoppningen var att få lite kul rörelsebilder från denna vilda kustremsa.
Väl där tog vi oss raskt ner mot vattnet. Cirka 200 meter från parkeringen, men ganska svår väg ner mellan stenblock och lösa stenar. Vi var överväldigade när stranden mötte oss och våra kameror.


Platsen är helt fantastisk. Än så länge är bara en bråkdel av bilderna vidgjorda, men mer komma skall.
Allt som allt vandrade vi cirka 3,5 km denna dag, men det var fågelvägen. Ingen spikrak slinga precis. Höjdskillnaden rörde sig säker om något hundratal meter med ibland över 45-gradig lutning. Det tog rejält på krafterna.
Ett gäng getter på ungefär 7 djur vandrade och klättrade i bergssidorna utan problem. Kul att se.

/ Lars

Skicka en kommentar

Bilder jag tycker om.

En Pärlemorfjäril av något slag. Fick in den precis där jag ville i bilden. Oftast så får man ta bilden snabbt utan att kunna kompotionera s...