lördag 5 maj 2018

Vårt vackra Skåne!

Om du nu inte är den så kallade naturtypen, en person som söker sig ut i naturen så fort man bara kan, då vill jag visa dig dessa bilder från lite olika håll i det vackra, och variationen av landskapstyp som finns här. Det lär finnas alla typer av landskap som är representerat i Sverige, utom fjäll. Sägs det i alla fall.


Första bilden visar den smalaste delen av ravinen i Söderåsens nationalpark vid Skäralid. Det är ganska lätt att ta sig dit för de allra flesta, utom då rullstolsburna personer.


Andra bilden är från en okänd del av Höje å, det vill säga samma å som rinner förbi södra Lund. Just denna del är riktigt naturskön och är mellan Häckebergasjön och Genarps idrottsplats. Matts spanar in om något objekt glömts bort att fotografera av.


Tredje bilden är väl den som kanske symboliserar Skåne allra mest. Det böljande landskapet med rapsen i full blom, och andra fält som ska ge oss bröd på bordet så småningom. Strax utanför Malmös östra utkant.


Väl mött ute i landskapet!

/ Lars

Inga kommentarer:

Utmed min cykelrunda!

 Jag bor i östra Malmö och har ganska nära ut till naturen därifrån. 2 km österut kommer man över yttre ringvägen som börjar borta vid brofä...