söndag 1 januari 2012

Gott Nytt (västerländskt) År

Nytt (västerländskt) år. Någon som redan nu förutspått vad som ska hända under året? Kanske stämmer Maja-kulturens förutsägningar om att den 21 december 2012 ska det hända saker. Planeter ska stå i linje med varandra och åstadkomma mer eller mindre kaos i magnetfälten, om jag fattat det hela rätt.
Kanske det inte blir så alls.
Jag har annars kommit till den åldern då man inte planerar så väldigt långt fram i tiden av en massa olika skäl. Bekvämlighet är väl ett av dem.
En sak som jag i alla fall måste göra är att tänka på hur jag är mot andra och hur jag behandlar dem. Försöka förstå vad empati innebär "po riktit".
När man ser till det kanske mindre viktiga som t. ex. hur mina bilder ska se ut, eller vilken inriktning jag ska ha på min bildsyn, och hur jag ska nå dit, då måste jag verkligen fundera hur det ska vara.
Ska jag satsa på arkitektur-bilder, natur-bilder, gatufotografering eller kanske något helt annat. Kanske försöka köra ett tema som ska synas genomgående i alla bilder.
Kanske medverka och skapa en lokal fotogrupp i närområdet där vi kan hjälpa varandra att utvecklas i både bildseende såväl som i redigeringen.
Fast några löften avger jag inte då jag lärt mig att aldrig lova någonting, p.g.a. att inte göra någon besviken ...
Så här en halvtimme in på nya året så kanske jag är en av de första i landet att blogga ;-)

/ LarsSkicka en kommentar

Likheten är slående!

Själv såg jag det inte till en början, men några vänner påpekade att denne herre ser ut precis som jag gjorde för cirka 30 år sedan. Så...